SPECIJALNA BOLNICA ZA REHABILITACIJU RUSANDA - Poslovni partneri

SPECIJALNA BOLNICA ZA REHABILITACIJU RUSANDA

ST GEORGE D.O.O.
19. септембар 2016.
RODA INŽENJERING D.O.O.
19. септембар 2016.

 

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Rusanda“ Melenci je aktivno banjsko lečilište, koje se nalazi u Srednjem Banatu, 16 km severo-zapadno od Zrenjanina i deo je naseljenog mesta Melenci.

Lekovita svojstva blata i vode iz ovdašnjeg jezera „rusanda“ bila su poznata širom Evrope još pre više od 140 godina. Ono po čemu je Banja Rusanda i dan , danas poznata je lekovito blato koje se vadi iz jezera Rusanda i geo-termalna voda.

Godine 1933. profesor Laza Nenadović kaže: Peloid iz Rusande po svom sastavu i fizičkim osobinama je najbolji i jedva da u svetu ima boljeg.

U lečenju i prevenciji oboljenja primenjuje se kompleksni fizikalni i balneološki tretman koji se zasniva na savremenim principima nauke- medicinske rehabilitacije i balneologije. Osnovna delatnost Banje Rusanda je medicinska rehabilitacija i lečenje oboljenja i povreda centralnog i perifernog nervnog sistema, oboljenje i povreda koštano-zglobnog i mišićnog sistema, deformacije koje se pojavljuju u dečijem uzrastu i dr..

Zdravstvene i banjske usluge pružaju se stacionarno i ambulantno. Stacionar ima 400 postelja smeštenih u više paviljona sa sobama tipa 1/1, ½, 1/3.

Primenjuje se oko četrdeset vrsta terapija, a stručno- terapijske usluge su vrhunske i brojnije od svih banja u Srbiji.

Onima koji su zdravi na raspolaganju su raznovrsni sadržaji aktivnog odmora kao što su wellnes i spa, programi lovnog i ribolovnog turizma, a vrata su im otvorena cele godine.

 

rusanda

Comments are closed.