Domaće kompanije učestvovale na SEEmeet2021 - Poslovni partneri
ALTA CASA KATALOG
27. јул 2021.
PROJEKAT INNDEX PREDSTAVLJEN GRADONAČELNIKU BEOGRADA ZORANU RADOJIČIĆU
23. децембар 2021.

Domaće kompanije učestvovale na SEEmeet2021

Na najvećem poslovnom događaju za povezivanje kompanija u Sloveniji „SEEmeet2021“ učestvovalo je 279 kompanija iz 26 zemalja regiona i sveta među kojima i 14 učesnika iz Srbije.

Na međunarodnom skupu namenjenom umrežavanju kompanija iz EU i balkanskih zemalja, održano je nekoliko hiljada onlajn B2B poslovnih razgovora i prezentacija, kako bi kompanije pronašle biznis partnere u različitim državama.

Skup je namenjen preduzećima koji žele da trguju ili postanu partneri sa drugim kompanijama koji nude komercijalno, finansijsko i tehnološko udruživanje.

U fokusu ovogodišnjeg događaja bile su teme iz oblasti metalske industrije-poljoprivredne mašine, proizvodnje električne opreme i informaciono-komunikacionih tehnologija.

Franci Bratkovič, direktor Razvojnog centra Novo Mesto iz Slovenije, organizatora skupa, zemlje koja izvozi više od 80 odsto svoje proizvodnje, istakao je da su ovogodišnji onlajn sastanci na „SEEmeet2021“ šansa za nove poslove i odlična prilika za male kompanije da predstave svoje proizvode i pronađu poslovne partnere.

Skup se razvio u ključnu regionalnu platformu za unapred dogovorene individualne sastanke i poslovno/društveno umrežavanje na najefikasniji način. Obogaćen tematskim predavanjima odabranih govornika nudi uvid u aktuelne poslovne trendove.

Koorganizatori međunarodnog foruma su slovenačko Ministarstvo za ekonomski razvoj i tehnologiju, razvojna agencija SPIRIT, regioni iz Slovenije, i Privredna komora Srbije sa partnerima iz Evropske mreže preduzetništva.

Nastup srpskih kompanija je uvek zapažen i stoga tradicionalno nastupaju na B2B susretima u Mariboru uz povlašćen položaj za srpske učesnike, u skladu sa Sporazumom o saradnji koji je potpisan od strane Franci Bratkoviča, direktora Razvojnog centra Novo Mesto iz Slovenije i Igora Popovića, direktora Sektora udruženja privrede PKS.

 

Izvor: PK Srbije

Comments are closed.