INNDEX – pretraživač za pametne telefone za gradove Srbije i Bosne i Hercegovine - Poslovni partneri
Predgovor poslovnom katalogu 2014 / 2015 – Anto Domić, dr.med. – Gradonačelnik Brčko distrikta
24. новембра 2014.
Zašto investirati u Republiku Srpsku
15. фебруара 2016.

INNDEX – pretraživač za pametne telefone za gradove Srbije i Bosne i Hercegovine

cviko_beslicKompanija EuroComp Computer Systems AB iz Geteborga Švedska www.eurocomp.org, zajedno sa partnerskom kućom iz Beograda, Inndex Media d.o.o. www.inmedia.rs, realizuje projekat balkanskog pretraživača INNDEX, namenjenog za pametne telefone i tablet uređaje, za gradove i opštine Srbije i BiH (i RS i Federacije).

Ovaj veliki projekat realizujemo fazno, podizanjem pojedinačnih android aplikacija za gradove i opštine SRB i BiH u Google Play Store, kao i podizanjem poddomena za svaki grad ili opštinu (deo pretraživača INNDEX za uređaje koji ne rade na android osnovi) u okviru web portala www.inndex.rs, tako da usluge našeg pretraživača mogu da koriste svi pametni telefoni i tablet uređaji koji su danas u upotrebi, bez obzira na kojoj platformi rade.

Sistem pretraživača omogućava predstavljanje svih privrednih subjekata, institucija kulture i obrazovanja, javnih i državnih preduzeća, organa lokalne samuprave, zdravstva, turizma, kroz grupe ( Opštinska uprava, Smeštaj, Ugostiteljske usluge, Šoping, Medicinske usluge, Nega lica i tela, Kultura i obrazovanje i Preduzeća) i odgovarajuće podgrupe organizovane u meniju pretraživača. Podaci naših klijenata mogu biti objavljeni dvojezično. Engleski i srpski (bosanski ili hrvatski) jezik. Količina podataka (teksta, fotografija i kontakt informacija) o svakom pojedinačnom klijetu u meniju pretraživača Inndex nije ograničena.

Ovaj svetski trend da se građani, turisti i poslovni ljudi, danas informišu, kupuju, obavljaju poslove, putem pametnih telefona, kroz ovaj projekat prenosimo i na prostore Srbije i BiH. Ogroman je broj pametnih telefona koji su u funkciji, a koriste ih naši građani, i njihov broj se konstantno povećava.

O veličini i značaju ovog projekta svedoči i to, da je najveći privatni univerzitet u Srbiji Singidunum uvrstio ovaj projekat u deo praktične nastave za svih 11000 studenata koji se školuju na fakultetima ovog univerziteta, i koji rade na njegovoj prezentaciji i promociji. Po istom principu je uključen i državni Ekonomski fakultet u Bijeljini. Plan je da uključimo i studente drugih univerziteta u celoj BIH koji pokažu interes za ovakvu saradnju.

Zaštitno lice i promoter ovog projekta je naš poznati novinar Živorad – Žika Nikolić, urednik i voditelj kultne emisije „Žikina Šarenica“ RTS.

Trenutno se realizuju (popunjavaju podacima) pretraživači INNDEX za sledeće gradove: Beograd ( biće podizani posebno pretraživači za svaku opštinu pojedinačno), Bijeljina, Brčko distrikt, Šamac, Ugljevik i Lopare.

Razvijajući pretraživač INNDEX u Srbiji i BiH predvideli smo i odredjene subvencije za gradove i opštine koje žele da uđu u ovaj sistem, a nisu ZBOG NEKOKOG RAZLOGA u finansijskoj mogućnosti da podnesu sve troškove potrebne za realizaciju Inndexa za njihov grad ili opštinu. Do sada smo subvencije odobrili za sledeće opštine: Lopare, Ugljevik, Šamac i Modriča.

ing. Cviko Bešlić
Generalni menadžer EuroComp Computer Systems AB Geteborg – Švedska

Comments are closed.